براساس اطلاعاتی که این استارتاپ منتشر کرده، هیچ یک از باتریهای لیتیوم-یونی حتی در صورت تعلق به یک سری و برخورداری از مشخصات یکسان، دارای ویژگیها و فاکتورهای یکسانی نیستند. این استارتآپ سنجش میزان نیروی حداکثری مورد نیاز برای شارژ باتری را بدون آسیب رساندن به باترری، رمز بالا بردن سرعت شارژ و در نتیجه کاهش زمان شارژ شدن عنوان کرده است.
این روزها بسیاری از گجتها از قبیل لپتاپها، تلفنهایهوشمند و تبلتها از باتریهای لیتیوم-یونی استفاده میکنند و در صورتی که دقت کرده باشید، عمر تامین انرژی توسط این باتریها رفتهرفته کاهش یافته و در مقابل زمان مورد نیاز برای شارژ شدن نیز افزایش مییابد. دلایل بسیار زیادی برای کاهش بهینگی در کنار از دست رفتن ظرفیت شارژ باتریها وجود دارد، اما یکی از عمدهترین دلایل کاهش تعداد ساعاتی که یک باتری شارژ نگه میدارد، تشکیل کریستالهایی از لیتیوم در آند است که در زمان شارژ شدن تشکیل میشود که در اثر شارژ شدن و هجوم یکبارهی یونها به سمت آند اتفاق میافتد. کریستالهای تشکیل شده با رسیدن به الکترولیت منجر به تشکیل مدارهای اتصال کوتاه میشوند که نتیجهی آن مشخص است: انفجار باتری.
اما این روزها تولیدکنندگان با درک این موضوع که تشکیل کریستالها در زمان شارژ شدن باتریهای لیتیوم-یونی بسیار خطرناک است و علاوه بر کاهش طول عمر باتری میتواند منجر به انفجار به دلیل تشکیل این کریستالها شود، روشهایی را برای شارژ کردن باتری در پیش گرفتهاند. تولیدکنندگان در باتریهای امروزی برای ممانعت از تشکیل کریستالها از جریانهای الکتریکی ضعیفتری برای شارژ باتری استفاده میکنند. ماحصل در پیش گرفتن چنین سیاستی، بالا رفتن عمر باتری است که به خودی خود بسیار خوب است، اما در مقابل منجر به بالارفتن زمان شارژ میشود.
استارتاپ Qnovo راهکار دیگری را در پیش گرفته است. این کمپانی بهجای شارژ باتری با کمترین جریان الکتریکی ممکن برای ممانعت از آسیبرساندن به باتری لیتیوم-یونی، حلقهی هوشمندی را برای دریافت بازخوردهای شارژ باتری ایجاد کرده است که بصورت خودکار و پیوسته وضعیت باتری در حال شارژ را برای اطلاع از اعمال بهینهترین جریان الکتریکی ممکن برای شارژ تحت نظر دارد. با شارژ باتری و دریافت بازخورد باتری در قبال ولتاژ جریانی که به آن اعمال میشود، میتوان به دما، سن و سال باتری و سایر فاکتورهایی که در شارژ شدن یک باتری دخیل است، پی ببرد. با دریافت این اطلاعات بصورت متوالی از باتری، جریان الکتریکی مورد استفاده برای شارژ شدن نیز بهینه میشود. براساس اطلاعاتی که در وبسایت Qnovo منتشر شده، این سیستم در مورد باتریهایی که در یک کارخانه و با یک سازوکار استاندارد تولید شدهاند، بصورت متفاوتی عمل میکند، چراکه همهی باتریها از یکدیگر متفاوند.
براساس اطلاعاتی که Qnovo در اثر آزمایشهای فراوان به آن دست یافته، حکایت از کاهش زمان شارژ به میزان ۳ تا ۶ برابر است، مضاف بر اینکه عمرباتری نیز افزایش یافته و برای مدت زمان بیشتری میتوان آن را مورد استفاده قرار داد. Qnovo استفاده از این سیستم را در قالب دو راهکار پیشنهاد میکند. نرمافزاری که روی لپتاپ یا تلفنهایهوشمند کاربران نصب میشود و راهکار دوم استفاده از تراشهی مخصوصی است که با تبعیت از این الگوریتم، چرخهی شارژ در تلفنهوشمند یا لپتاپ را تحت نظر خود میگیرد. یقیناً استفاده از تراشه تاثیر بهتری دارد اما استفاده از نرمافزار راحتتر بوده و تنها با دریافت و نصب یک نرمافزار میتوان بهراحتی از این قابلیت استفاده کرد.
در صورتی که Qnovo بتواند نرمافزاری را برای پیادهسازی راهکار خود شود که شامل بالا بردن سرعت شارژ و همچنین افزایش عمر باتری است، در اینصورت باید Qnovo را در حال برداشتن یکی از بزرگترین گامها پیشرفت خود بدانیم، چرا که بالا رفتن سرعت شارژ یکی از بزرگترین پیشرفتها در دنیای ابزارهای قابل حمل است. همچنین از این فناوری میتوان در صنعت خودروسازی و مخصوصاً خودروهای الکتریکی استفاده کرد.
:: موضوعات مرتبط:
,
,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0